1 Eylül 2019 Pazar

Eskişehir-Odun pazarı Evleri

Eskişehir in ilk yerleşim yeri olarak bilinen Odun pazarın da renkli evler güzel bir ortam yaratmakta, bu yerde çok güzel bir çarşı kurulmuş ve bu çarşıda hediyelik eşyaları uygun fiyata bulmakta mümkün.

El yapımı çeşitli süsler de bulunmakta ve önünde tezgah ve içerisinde atölyeler bulunmakta ve bu atölyelerde el işçiliği ile hakkını vererek çalışıyorlar:) Eskişehir in en önemli kaynağı olan Lüle taşı atölyeleri bulunmakta ve bu taştan bir çok küpe,kolye tespih yapılıyor, Lüle taşı İnce gözenekli ve yumuşak bir dokuya sahip lüle taşı cevherinin dünya rezervinin yaklaşık olarak %75’i Türkiye’de bulunmaktadır. Lüle taşının özellikleri ise;

– Hafifliği,
– Gözenekli yapısı,
– Yumuşak dokusu ve
– Rengiyle diğer taşlardan kolaylıkla ayrılır. 

Ve bir çok faydası bulunmaktadır:) Saymakla bitmez diyebiliriz:) 

Eskişehir-Porsuk Çayı

Bu seferki adresimiz ise Porsuk çayı oldu, burada 10 dakikalık tekne turumuz oldu ve porsuk çayı suları Sakarya Irmağı’ nın en uzun koludur. Eskişehir'in en önemli simgeleri haline gelmektedir. Ve orada bulanan eşek kafalı bir adam heykeli bulunmakta, ve heykelin anlamı çok anlamlı  mesaj içerikli :) 
Etrafında bir çok kafeler bulunmakta, oradan da manzaraya bakabilirsiniz fakat çayın kenarında oturmak daha güzel daha cazip geldi bana tabi tercih meselesi :) 

                                                    (Eskişehir Porsuk Çayı Görseli)

Eskişehir-Masal Dünyası

Eskişehir'deki 2. rotamız ise Eskişehir Sazova parkı oldu bu parkta Nuh'un gemisi,Masal şatosu,
Korsan Gemisi ve Antik tiyatro yer almaktadır.

Masal şatosunun içi genellikle çocuklara hitap etmekte fakat şatonun dış kısmında Masal Şatosu 8 kule ve 18 kulecik olmak üzere toplamda 26 kuleden oluşmaktadır. 
Bunlar;
Kulelerimiz; Galata Kulesi (İstanbul), Burgulu Kule (Amasya), Sindirella Kulesi (İstanbul – gravür), Kız Kulesi (İstanbul), Adalet Kulesi (İstanbul – Topkapı Sarayı), Ulu Kule (Mardin), Çan Kulesi (Diyarbakır), Yivli Kule (Antalya).   

                                                          
                                                           (Masal Şatosu Görseli)

Sazova Parkında dikkat çeken bir yapıt iste korsan gemisidir. Yapay Göletin yanında bulunmakta May Flower’ın tasarımı olan gemiyi gezerken kaptan köşkü, zindan, mürettebatın hamakları ile kileri görebilirsiniz. Giriş ücretleri 3 TL iken çocuklar ve 65 yaş üstü için 1,5 TL. Gemiyi 09.30-21.30 saatleri arasında ziyaret etmek mümkündür. 

ESKİŞEHİR-Havacılık Müzesi

Merhaba,
Günü birlik tur ile yaptığım Eskişehir günümü sizlerle paylaşmak çok istedim :) Eskişehir i o kadar çok beğendim ki gezmekten fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi :)

İlk olarak Eskişehir havacılık müzesine uğradık, bu güzel müzede Cengiz Topel in (Türk Hava Kuvvetlerinin Kıbrıs'taki ilk pilot şehidimiz) heykeli karşıladı bizleri heykelinin altında kısaca hayatını anlatan bir yazı var idi. Bir çok eski uçaklar burada sergilenmektedir. Uçakları incelediğimizde Koltuklar şimdiki sandalye teknoloji nereden nereye ilerlemiş şuan ki uçaklardaki koltuklar teknolojinin ilerlediğinin bir göstergesidir diyebiliriz:)

                                                             (Cengiz TOPEL)

24 Temmuz 2019 Çarşamba

KARABÜK-Safranbolu

Bir kısmı Zonguldak ilinden ayrılan bir kısmı Kastamonu ilinden ayrılan Karabük Karadeniz bölgesindedir.

Karabük deyince aklımıza gelen Safranbolu gezilecek yerler arasında diyebiliriz. Çarşıdan yürüyerek gidilen Safranbolu, turistlik yerler arasındadır. Safranbolu deyince aklımıza gelen safran lokum gidipte yenilmesi gerekir :)

                                             (Safranbolu Manzarası)
Şehir merkezinden minibüsle ulaşım mevcut. Tepeye çıkmadan önce çarşının içerisinden geçiliyor. Çarşının en başında Cinci hamamı bulunmaktadır.  Ortalama 25 dakika yürüme mesafesinden sonra Safranbolu’nun güzel manzarasına ulaşabilirsiniz :) Gitme gibi fırsatınız olursa cam terasa gitmenizi tavsiye ederim. Ben çok gitmeyi istedim fakat gitmek nasip olmadı, belki bir gün olur:)

29 Haziran 2019 Cumartesi

LAVANTA KOKULU KÖY

Isparta bildiğimiz üzere Gülü ile mehşur olan bir ilimiz.
Senelerdir Isparta'dan gül ihracatı yapılmaktadır. Bir de bilmediğimiz yeri var Lavanta kokulu köy :) Bir çok kişinin bilmediği fakat Isparta'da lavantanın yetiştiğini de bilmemekteyiz. Gidip görülmesi yerlerden bir tanesidir.  Isparta-Keçiborlu nun Kuyucak köyü lavanta kokulu köy olarak bilinmektedir. 

En güzel yanı Lavanta Kokulu Köy’ün baştan sona Kuyucaklı kadınların elinde büyüyor olması, tamamen onların görev aldığı bir proje olması. 
Bir de gittiğinizde mutlaka denenmeli dediğim lavanta gazoz :)

Yeni tatlar denemek isteyenler için mutlaka deneyin derim :)

19 Haziran 2019 Çarşamba

Başlangıç

Merhaba Arkadaşlar,
   Yeni açtığım blogger hesabı için çalışmalara başladım,en kısa zamanda tekstil,giyim,kişisel gelişim gibi konularda bloglarımı görebiliceksiniz :)

Eskişehir-Odun pazarı Evleri

Eskişehir in ilk yerleşim yeri olarak bilinen Odun pazarın da renkli evler güzel bir ortam yaratmakta, bu yerde çok güzel bir çarşı kurulmuş...